Om

Translate

lördag 26 juli 2014

Morotsscones & sötpotatis pommes

I morgontimmarna bakade jag o Alvin glutenfria morotsscones.
Något som vi varit noga med sen Alvin var liten, är att han ska få vara med och hjälpa till så mycket som möjligt. Vad gör det om det blir kladd o stök eller tar längre tid!
Vi tycker också det är viktigt att Alvin ska, i den mån det går, ta beslut själv. Även om vi vet att det kanske inte blir så gott när man häller mjölk i tallriken, behöver han upptäcka det själv! Annars blir det en väldans massa NEJ och för lite utforskande för Alvins del.




Vi kryddade med lite kanel



De blev jättegoda!
Här finns receptet om man sugen på morotsscones.



Till middag gjorde vi pommes frites av sötpotatis.
Gudomligt gott!


Sötpotatis ser i näringsinnehållet inte bättre ut än vanlig potatis.
Är den nyttigare?
Här är en som rett ut just det för den som är intresserad.


Klappa sötpotatis, mums!


Vi använde kokosolja på våra pommes frites och saltade med havssalt


Receptet finns här
Vi lade inte våra pommes på galler. Då blev de rätt mjuka, så vill man ha de krispiga ska man definitivt lägga dom på galler.

Vi har också fryst in bananbitar. De ska ligga över natten och i morgon ska vi göra banan o mandelglass!


Jag älskar att testa så mycket nya recept nu när jag lägger om min kost mer o mer till Paleo.
Så fort jag har tid testas det för fullt här hemma.
Men tid finns det inte alltid gott om nu när det är 30 grader ute och stranden lockar, så det blir än så länge hälften Paleo och hälften den gamla maten.
Ordentliga tag tas till hösten är mitt mål!

2 kommentarer:

  1. Gott med både sötpotatis och bananglass. Gjorde själv bananglass i veckan men med svarta vinbär och lite kvarg. Löjligt enkelt och älskat av både stora o små!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt! Låter gott med svarta vinbär. Javisst är det superenkelt! Stora kramar

      Radera